22-06-11

Coquilles met zoete aardappel en zeekraal

003.JPGHoewel het niet echt meer het seizoen is (shame on me), had ik toch weer zin in coquilles... Verleid door die witte watersnoepjes, maakte ik gisteren een eenvoudig gerechtje.

Voor de puree van zoete aardappel kookte ik de sweet potatoes eerst ongeveer een kwartiertje (in stukken) en haalde ik ze daarna, gekruid met peper en zout, samen met een flinke geut melk door de blender.
De zeekraal werd gewoon aangebakken in wat olijfolie (een tweetal minuutjes) en verder gekruid met wat peper. Gebruik hiervoor zeker geen zout, omdat de zeekraal uit zichzelf al heel erg zout van smaak is.
Normaal gezien bak ik coquilles in de grillpan of op het grillrooster van de barbecue, waardoor ze die mooie 'grill marks' krijgen, maar nu gingen ze (weliswaar een beetje te snel, want de plaat was eigenlijk blijkbaar nog niet heet genoeg) op de nieuwe bakplaat van de barbecue, met maar een heel klein beetje olie - we moeten ook aan de lijn denken ;-).

Al bij al een heel smakelijk en supersimpel gerecht.

08:55 Gepost door quiddie | Permalink | | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.