16-06-11

Verse pasta

Een tijdje geleden kochten we in Londen de pastamak(k)er voor de KitchenAid. Een fantastische investering, zo blijkt. Zelf pasta maken is een makkie (en zelfs heel leuk) met deze machine. Enkele foto's van de eerste probeersels zie je hieronder. De pasta zelf wordt gemaakt met 1 ei per 100 g pastabloem (ik gebruik Semola di grano duro rimacinata van De Cecco, vrij te verkrijgen bij de Delhaize etc.). Afhankelijk van de grootte van de eieren, kan je nog wat extra bloem bijvoegen. Ik voegde bij het deeg ook een beetje olijfolie en een snuifje zout toe, al is dat niet echt noodzakelijk. Het deeg maken is zowel met de hand als met de KitchenAid erg makkelijk: met de hand kneed je gewoon het ei door de bloem tot je een mooie, gele elastische massa hebt (niet meer brokkelig); met de keukenmachine doe je gewoon hetzelfde maar het deeg is op het einde nog wat brokkelig en moet nog even met de hand bewerkt worden. Het deeg moet even rusten in de koelkast (een half uurtje tot twee uur) en wordt daarna in stukjes verdeeld die ik bebloem en gewoon verschillende keren door het lasagnevel-opstuk van de KitchenAid haal, waarbij je de machine steeds een standje verzet, zodat het deeg dunner wordt. Piece of cake, en als je eens moet herbeginnen, is dat ook geen ramp: je maakt gewoon opnieuw een bolletje van het deeg en begint opnieuw. Daarna worden de vellen pasta ofwel door het tagliatelle-opzetstuk gehaald (mijn favoriet), ofwel door het spaghetti-opzetstuk. Even bebloemen nog (indien nodig) en daarna in gezouten kokend water, voor enkele minuutjes (zeker niet te lang, aangezien we hier met verse pasta te maken hebben).

Het sausje dat ik bij de pasta op de foto's maakte, is ook een voltreffer: (voor 2 personen) enkele knoflookteentjes aanstoven, samen met een rood of groen pikant pepertje. Daarna 1 klein potje uitgelekte ansjovisjes, een handvol groene olijven (in stukjes) en 2 eetlepels kappertjes toevoegen. Even laten sudderen en vervolgens 1 pot tomatenblokjes of gepelde tomaten (400g) erbij. De saus even laten indikken, eventueel bijkruiden met peper en zout, en klaar is kees. Op het bord afwerken met vers geschaafde parmezaanse kaas en verse kruiden naar believen bijvoegen. Echt heerlijk!

IMAG0745.jpg

IMAG0747.jpg

IMAG0752.jpg

11:03 Gepost door quiddie | Permalink | | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo,
Ik heb net uw blog ontdekt :-) Ziet er leuk uit vooral als je het wil delen Super !
Ik ben juist de trotse eigenaar geworden van een KitchenAid :-) .
Dus ik zit hier nog met een hoop vragen !
De pasta die je maakt, kan je die bewaren bv , om een week later klaar te maken ? Of moet je die echt op het moment eten ?
Groetjes Jetty

Gepost door: Jetty | 07-08-13

Reageren op dit commentaar

ben super blij dat je uw fantastische ideeën wil delen

Gepost door: sonja | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.