16-06-11

(Geen echte) gazpacho

003.JPGNu de prijs van de tomaten door de EHEC-hysterie helaas gekelderd is, en de tomaten- (en komkommer-)boeren onze steun meer dan ooit nodig hebben, kochten we enkele kilo's tomaten. Ik besloot er een soort van gazpacho-achtige soep van te maken. Hoewel de ingrediĆ«nten, ten voordele van de smaak, vooraf werden aangestoofd en verwarmd (en dat bij een echte gazpacho not done is), is het een aanrader om dit soepje koud te drinken (hoewel het warm ook lekker is). 

Ik bakte een tiental teentjes look (vooraf fijngesneden) aan in een flinke geut olijfolie, samen met drie uien. Twee spaanse pepertjes en vier wortels, in kleine stukjes, werden ook toegevoegd. Het geheel werd goed aangestoofd. Daarna deed ik een vijftiental tomaten, in stukken, bij het mengsel, evenals verse oregano en tijm, en flink wat peper en zout. De soep mocht zo'n twintig minuten pruttelen en reduceren en kreeg op het einde, voordat ze fijn gemixt en geblenderd werd, nog een geutje olijfolie. Hoewel de soep misschien wel wat dunner mocht (minder (grote) ui de volgende keer), was ze erg lekker, al dan niet met een beboterde snee brood. Om het soepje wat roder te maken, kan je er ook wat tomatenpuree aan toevoegen, maar ik vind dit funky oranje kleurtje ook wel iets hebben.

13:29 Gepost door quiddie | Permalink | | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.